Menu Sluiten

Hoe werkt Hedera Hashgraph

Gossip about Gossip eenvoudig uitgelegd

Met Hashgraph wisselen computers onderling willekeurig informatie over transacties uit. Mijn computer verteld jouw computer wat voor een transactie ik heb gedaan. Jouw computer verteld dat weer aan andere computers en die aan weer andere. Hierdoor verspreid informatie zich exponentieel snel. Ze vertellen elkaar wat ze weten, wat ze van andere computers hebben gehoord en wanneer ze dat hoorden. Zo blijft informatie zich razendsnel verspreiden.

Virtual voting eenvoudig uitgelegd

Vervolgens moeten de computers stemmen om overeenstemming over de geldigheid van de transacties te bereiken. Maar in plaats van contact te maken met andere computers, stemt te computer zelf wat andere computers zouden stemmen. 

Elke computer beschikt namelijk al over alle informatie en welke reis die informatie heeft afgelegd. Daardoor weet de computer wat andere computers weten en waneer ze dat te weten zijn gekomen. Omdat het algoritme voor alle computers gelijk is kan de computer dus zelf uitrekenen wat een andere computer zou stemmen.

Deze stemmen worden met de volgende uitwisseling van informatie meegestuurd en vergeleken met de oude informatie. Klopt het? Dan is er overeenstemming bereikt en de transactie is goedgekeurd.