Menu Sluiten

Hedera Hashgraph

Hedera Hashgraph is een publiek distributed ledger technology (DLT) platform dat mensen in staat stelt om online efficiënt en veilig samen te werken en te handelen, zonder de tussenkomst van een derde partij die vaak de persoonlijke informatie van hun gebruikers verzamelen en verkopen. Het doel van Hedera is een betrouwbaar en stabiel platform te bieden voor een breed aanbod aan gedecentraliseerde applicaties, geschikt voor grote ondernemingen.

Hashgraph is een innovatief consensus protocol dat is uitgevonden door Leemon Baird. Het patent is handen van Swirlds waar Leemon Baird mede-eigenaar van is. Maar met het Hedera Hashgraph platform stellen ze deze techniek vrij beschikbaar en kan iedereen vrij meebouwen aan een vrijer en gedecentraliseerd internet.

Het Hedera platform wordt bestuurd door de Hedera Governing Council, een roulerende groep van wereldwijde verspreidde high-profile ondernemingen, één voor één leiders zijn binnen verschillende industrieën.

Hedera platform diensten:

1. Cryptocurrency

Met cryptocurrency kunnen transacties worden uitgedrukt in een code zonder dure tussenpersonen. De Hedera cryptocurrency API biedt de tools om accounts te beheren en schaalbare transacties met lage wachttijd  in te schakelen die een fractie van een cent kosten met behulp van de Hedera’s netwerkmunt, de HBAR.

2. Smart contracts

Smart contracts maken het mogelijk om een geheel nieuwe klasse applicaties te bouwen. Of men nu een gedecentraliseerde veiling creëert of een stuk land tokeniseert, met de Hedera Smart Contract API kan men Solidity smart-contracten implementeren en uitvoeren op het openbare Hedera-netwerk.

3. File service

De Hedera File Service kan gebruikt worden om externe gegevens te verankeren in het transparante openbare grootboek. Voorbeelden van externe gegevens kunnen een hash naar een document of database zijn. De bestandsservice is speciaal gebouwd om referenties te beheren en om te controleren of die datum op een bepaald tijdstip bestond met een eerlijke tijdstempel.

4. Consensus service

Met de Hedera Consensus Service kan je applicaties ontwikkelen zoals aandelenbeurzen, registratie van logistiek stomen, stable coins of nieuwe netwerkdiensten die een hoge doorvoer en gedecentraliseerd vertrouwen vereisen. Dit wordt mogelijk gemaakt door directe toegang tot de oorspronkelijke snelheid, beveiliging en eerlijke ordening van het Hashgraph consensus algoritme, met het volledige vertrouwen van het Hedera-grootboek.