Menu Sluiten

Hedera Governing Council

Het Hedera platform wordt bestuurd door de Hedera Governing Council, een roulerende groep van wereldwijde verspreidde high-profile ondernemingen, één voor één leiders zijn binnen verschillende industrieën.

Huidige members

 • Google – Wereldwijde zoekmachine
 • Boeing – Amerikaanse vliegtuigbouwer
 • Deutsche Telekom – Duits telecommunicatie bedrijf
 • DLA Piper – Wereldwijd advocatenbureau
 • FIS – Financial software provider
 • IBM – Amerikaans Technologiebedrijf
 • Magazine Luiza – Braziliaans retail bedrijf
 • Nomura – Japanse Financiële instelling
 • Swirlds – Amerikaanse software developer
 • Swisscom – Zwitsers telecommunicatie bedrijf
 • Tata Communications – Indiaas telecommunicatiebedrijf

Om distributed ledger technology (DLT) geschikt te maken voor mainstream adoptie zijn er vier problemen die aangepakt moeten worden:

 1. Snelheid
 2. Veiligheid
 3. Stabiliteit
 4. Bestuur

Hedera Hashgraph is het netwerk dat deze problemen oplost en distributed ledger technology (DLT) bruikbaar maakt voor grote ondernemingen. Het onderliggende Hashgraph consensus algoritme bied snelheid, schaalbaarheid, eerlijke ordening van transacties en de hoogste graad van beveiliging voor missiekritieke applicaties.

Hedera is een platform dat is gebouwd op en voor vertrouwen en probeert met de Hedera Governing Council een echt decentraal bestuursmodel te op te zetten. De Hedera Governing Council is een gekozen groep leidende bedrijven, samengesteld uit werelds innovatiefste bedrijven uit verschillende industrieën en geografische gebieden die toegewijd zijn de ontwikkeling en groei van het publieke Hedera platform te ondersteunen.

Hun verantwoordelijkheid bestaat uit:

 1. Hosting en onderhouden van de eerste network nodes.
 2. Het opzetten van een bestuursvorm voor de wereldwijde markt.
 3. Toezicht houden op de software.
 4. Het algemene beleid bepalen voor de Hedera basiscode.

De Governing Council maakt kernbeslissingen over software upgrades en netwerkprijzen. Leden van de Governing Council zitten vast aan een gelimiteerde termijn en ontvangen geen compensatie of aandeel in de winst van Hedera.

De Governing Council is opgezet om verzekerd te zijn van een wijze, gedecentraliseerde en stabiele besturing voor de lange termijn in het belang van het platform. Hedera wordt niet bestuurd door onbekende groepen miners en ontwikkelaars. Deze onderneming geleide structuur vermindert het risico op ideologische of persoonlijke geschillen die het beheer van andere openbare DLT-platforms hebben beïnvloed.

Kortom, wij zijn van mening dat Hedera’s technologie en governance het geschikt en schaalbaar maken om het eerste openbare DLT-platform te worden dat brede acceptatie en adoptie bereikt, met name door ondernemingen.