Menu Sluiten

HBAR Wallet

Net zoals je met fysiek geld een portemonnee nodig hebt om ze op te bergen, is dat ook het geval voor jouw Hbars. Alleen is een HBAR wallet veel meer dan dat en omvat ook het volledig beveiligingsmechanisme dat anders door de bank zou worden uitgevoerd.

Versleuteling Hbar wallet

Ongeacht of het gaat om een hardware-, software-, of online HBAR Wallet: steeds kunnen ze gebruikt worden om Hbars op te slaan en te versturen. De toegang tot jouw persoonlijke wallet wordt hierbij beveiligd door middel van een private key. Waar Hedera Hashgraph zelf veilig is omwille van het encryptiesysteem, moet de veiligheid van jouw eigen wallet jouw eerste prioriteit zijn.

Soorten HBAR wallets

In de praktijk kennen we drie soorten wallets:

  • Online Hbar Wallets: Minder veilige opslagplaats maar wel flexibel bereikbaar. Vaak zijn er ook extra voordelen aan verbonden.
  • Desktop Hbar Wallets: Kan geïnstalleerd worden op je computer, smartphone of tablet en vormt zo een brug tussen online wallets en de starre hardwarematige systemen.
  • Hardware Hbar wallets: Hardwarematige opslagplaats die bovendien van een extra veiligheidslaag is voorzien. Meest veilige optie maar niet gratis.

Officiële Hedera Wallet

De mobile Hedera Wallet is beschikbaar voor iOS en Android en kan je vinden in de iOS App Store en Android’s Google Play store:

iOShttps://itunes.apple.com/us/app/hedera-wallet/id1442631626?mt=8
Androidhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.hedera.wallet&hl=en_US

Hedera is bezig met de integratie in Ledger hardware wallets, beginnend met de Ledger Nano S. Houd er rekening mee dat Hedera geen gebruik maakt van specifieke hardware wallets of wallet providers. Het gebruik van een hardwareportefeuille of bewaarservice gebeurt op risico van de eindgebruiker.

Naarmate aanvullende integraties met wallet aanbieders beschikbaar komen, worden deze hier vermeld worden.

Hier vindt je de actuele Hbar koers.