Menu Sluiten

HBAR Kopen

Hbar kopen kan bij verschillende cryptocurrency exchanges. Dit is een handelsplatform wat er specifiek op is gericht om cryptocurrency te kopen en verkopen. Vaak zie je dan ook geen andere valuta of aandelen terug op deze exchanges. Eigenlijk zijn de crypto exchanges vergelijkbaar met een offline beurs: er worden valuta verhandeld om te profiteren van koersschommelingen. Door een valuta voor een lage prijs te kopen en voor een hoge prijs te verkopen, kun je als handelaar winst maken.

Exchanges waar je Hbars kan kopen:

AlgoZ: https://www.algoz.io
BitOoda: http://bitooda.io
Bering Waters: http://www.beringwaters.com
Binance: https://www.binance.com
Bittrex: https://bittrex.com
Carbon: https://www.carbon.money
Galaxy Digital: https://www.galaxydigital.io
Galois: https://galois.capital
GSR: https://www.gsr.io
Liquid: https://www.liquid.com
OkCoin: https://www.okcoin.com
OKEx: https://www.okex.com
OSL: https://www.osl.com
Tagomi: https://www.tagomi.com
Upbit: https://upbit.com

Exchanges waar je Bitcoin kan kopen:

Litebit: https://www.litebit.eu

Populaire exchanges

In de wereld van cryptocurrency zijn er een aantal grote exchanges die vele gebruikt worden en erg populair zijn. Een aantal grote namen zijn bijvoorbeeld Coinbase, Binance, Kraken, Bittrex en Litebit. Elke exchange heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Bij Litebit kun je bijvoorbeeld cryptocurrencies (nog geen Hbar) kopen met iDeal en bij Bittrex en Binance vindt je een enorm groot aanbod van diverse valuta. Ook kan er veel verschil zitten in de vergoedingen die je betaalt per platform, dus het is slim om dit van te voren goed te onderzoeken.

Kopen, verhandelen en bewaren

Een exchange heeft meerdere functies. Bij diverse van deze online beurzen kun je geld via een bankrekening op je exchange rekening storten en op die manier bepaalde coins kopen. Ook beschikken de exchanges over wallets waarin je een bepaalde valuta op kunt slaan. Elke valuta heeft zijn eigen wallet (oftewel portemonnee) nodig. Verder kun je op de meeste exchanges ook handelen in cryptocurrencies. Zo kun je bijvoorbeeld je Bitcoins omruilen voor Ethereum of een andere beschikbare munt.

Beveiliging

Omdat er veel geld omgaat in de cryptocurrencies, is beveiliging van groot belang. In het verleden werden sommige exchanges wel eens gehackt, waardoor je als handelaar kans liep om je geld te verliezen. Het is dan ook altijd slim om niet al je geld bij één exchange te bewaren. Slimmer is het om je valuta te bewaren in een wallet op bijvoorbeeld je telefoon of op een hardware wallet, die niet gehackt kan worden. Tegenwoordig zijn de meeste exchanges goed beveiligd tegen hackers met bijvoorbeeld 2-factor-authentication (2FA) en het whitelisten van IP adressen, maar het blijft belangrijk om goed op te letten bij het bewaren en het verhandelen van je coins.

Kosten en fees

Een cryptocurrency exchange haalt zijn omzet meestal uit de commissie die je betaalt over een transactie. De hoogte van de commissie is afhankelijk van de exchange. Meestal ligt de commissie rond de 0,25% voor trades. Kijk dus bij het kiezen van de exchange goed naar deze fees, zodat je niet voor verassingen komt te staan!

Al met al zijn er talloze exchanges waar je je cryptovaluta kunt verhandelen. Elk platform heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus welke je kiest is helemaal afhankelijk van wat jij belangrijk vindt.