Menu Sluiten

Google sluit zich aan bij de Hedera Governing Council

Google Hedera Hashgraph

Allen Day, Developer Advocate bij Google Cloud meld op 11 februari 2020 in een blog dat Google plaatst zal nemen in de raad van bestuur van Hedera. Als onderdeel van de overeenstemming zal Google Cloud een Hedera-node exploiteren. Het zal ook toegang bieden tot zijn grootboekgegevens op zijn openbare clouddatasets, waaronder blokinformatie van blockchains zoals Bitcoin en Ethereum.

Aanleiding voor de samenwerking is de keus van Hedera om vanaf het begin gebruik te maken van de premium netwerklaag van het Google Cloud Platform (GCP), een wereldwijd glasvezelnetwerk met met hoge capaciteit en lage latentie. Door het netwerk van Google te gebruiken, heeft Hedera zich kunnen concentreren op de ontwikkeling van een gemeenschap die gedecentraliseerde applicaties bouwt met een hoge doorvoer en lage latentie.

“We zijn in eerste instantie overgestapt op Google Cloud vanwege het gebruiksgemak, de netwerkvoordelen en de algemene platformprestaties”, zegt. “Het Google Cloud Platform was de perfecte basis om ons te helpen onze doelen te bereiken om enterprise-ready DLT-acceptatie op schaal te brengen.”

Nu breidt Hedera deze relatie uit door Google Cloud te selecteren als voorkeursprovider voor zijn openbare testnetten en het ecosysteem van de Hedera Consensus Service. Dankzij de uitgebreide geografische dekking van het netwerk van Google, kan de groeiende wereldwijde Hedera developer community zowel toegang als prestaties van hun applicaties garanderen, waar ter wereld ze zich ook bevinden.

“Terwijl we onze infrastructuur blijven ontwikkelen, zijn we verheugd om ons werk met Google Cloud uit te breiden om DLT nu nog gemakkelijker beschikbaar te maken voor onze communityleden, ongeacht hun grootte of branche,” zei Mahamuni. “Dit gaat over het ontwikkelen van oplossingen die echte zakelijke waarde genereren.”

Met Google aan boord bestaat de Hedera Governing Council nu uit 11 leden waaronder Boeing, Deutsche Telecom en IBM.

De koers van Hbar reageerde positief op dit nieuws en steeg in de eerste 24 uur met meer dan 198%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *