Menu Sluiten

Bedankt Facebook Libra!

Bedankt Facebook Libra

Na Paypal, trekken ook Mastercard, eBay en het technologiebedrijf Stripe zich vandaan terug uit het cryptocurrency project van Facebook, de Libra. Sinds de introductie op 18 juni 2019 hebben overheden en toezichthouders zich kritisch uitgelaten over het project en sommige landen hebben al aangegeven de munt te willen blokkeren. 

Voor het bestuur van de munt heeft Facebook de Libra Association opgericht, een non-profit organisatie bestaande uit wereldwijde bedrijven en academische instellingen. Het doel van deze organisatie is tweeledig. 

  • Technisch: Het coördineren van validator nodes en creëren van een open-source community rondom de technische roadmap van het netwerk.
  • Financieel: Het beheren van de reserves en het toewijzen fondsen aan doelen met een sociale impact.

Deze opzet heeft veel weg van de Hedera Governing Council en dat is niet verwonderlijk. Facebook heeft een deel van het concept voor de Libra namelijk “geleend” van Hedera Hashgraph.

In februari 2018 had Hedera Hashgraph CEO Mance Harmon een bespreking met David Marcus van Facebook over de visie voor Hedera, de technische roadmap en het belang van de Hedera Governing Council. Veel van de zaken die destijds besproken zijn weerklonken later tijdens de aankondiging van Facebooks Libra project.

Na de aankondiging van Libra reageerde Hedera met een pagina grote advertentie in de krant en met de volgende statement op hun website: 

“With the announcement of Facebook Libra, our community reminded us that “imitation is the sincerest form of flattery”. Well, consider us flattered.”

Op de website van Hedera reageert CEO Mance Harmon op deze kwestie en wijst er erop dat Governance niet het enige ingrediënt is voor een succesvolle distributed ledger technology (DLT), maar dat veiligheid en prestatie ook essentieel zijn voor succes.

Foto: crowdfundinsider.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *